O božičkovi tovarni

Sedež Božičkove tovarne se nahaja na Severnem tečaju kjer pod njenim okriljem delujejo različni oddelki za pomoč Božičku, da lahko ta nemoteno osrečuje otroke po vsem svetu. Zelo veliko vlogo pri tem ima Oddelek za vedenje Božičkove tovarne, ki vodi evidenco o pridnosti otrok in njihovi dobrosrčnosti ter jih spodbuja, da takšni tudi ostanejo. Glavni škrat Oddelka za vedenje je Pepi Pisarko, desna roka Božička. On je tisti, ki skrbi, da v času Božiča vse poteka gladko, da vsi otroci prejmejo točno tisto kar si želijo ter, da so vsi otroci pohvaljeni za vse njihove dosežke. Pa če še tako majhne.
Glavna naloga Božičkove tovarne je, da ustvarja čudovit in čaroben Božič. Škratje Božičkove tovarne namreč želijo, da vsi otroci spoznajo pravi pomen Božiča. Prav zato smo ustvarili in še naprej ustvarjamo ta čarobna pisma, ki poskrbijo, da otroci Božič doživijo na edinstven način.

EKIPA BOŽIČKOVE TOVARNE

Glavni škrat Oddelka za vedenje

Pepi Pisarko

Božičkova desna roka, ki skrbi da vsi Božični procesi potekajo gladko. Je edini škrati, ki ima vpogled v Veliko knjigo lepega vedenja. Najraje ima božične piškote gospe Božičkove.

Pomočnik Pepi Pisarkota

Miha Zavijalko

Skrbi za to, da so vsa pisma lično zapakirana, natančno zavezana, opremljena s pravimi podatki in ožigosana s uradnim žigom Božičkove tovarne. V prostem času je dvakratni prvak pri igri “Prekotali jelena”.

Vodja oddelka za Božičkove finance

Jure Financerko

Skrbi, da v Božičkovi tovarni ne zmanjka Božičnega duha, ki velja za uradno valuto. Piše račune, upravlja z Božičkovo hitro pošto – Jelenji Express in skrbi, da imajo škratje dovolj plačanega dopusta. Nikoli mu ne zmanjka karamelnih bonbončkov, ki jih deli po Božičkovi tovarni.

Košarica (0)

Košarica